De aanstekelijke

vrolijkheid van Jenny

“Ze kan zo mooi en hard lachen,
dan kan ze haast niet meer stoppen.
Maar ook als iemand verdrietig is,
troost ze diegene altijd.”

G

Jenny is al bijna haar hele leven verbonden aan De Trans. Toen ze nog een jonge meid was, woonde ze al op Mariënkamp. Nu woont ze al geruime tijd aan De Ziel in Rolde en werkt ze bij Eignwies in dezelfde plaats. Wat haar het meest typeert is haar aanstekelijke vrolijkheid!

Ondanks al die vrolijkheid en enthousiasme is het toch spannend, zo’n interview. We gaan rustig zitten met begeleider Betty. Zij is geen onbekende voor Jenny, ze ziet haar namelijk meerdere keren per week bij haar werk in kadowinkel Eignwies. En dat is een plek waar Jenny zich thuis voelt, net als in haar woning aan De Ziel.

Lekker dansen

Haar woning is een gezellige groepswoning waar ze samen met anderen woont. Iedereen heeft een eigen kamer om tot rust te komen. Ze hebben ook samen een woonkamer waar ze van alles doen. “We kunnen gezellig televisiekijken, wandelen of fietsen. We luisteren ook veel muziek. Dan is het vaak piratenmuziek,” vertelt Jenny enthousiast. Al heeft ze een brede muzieksmaak, van The Beatles tot ABBA en The Rolling Stones. “Daar kun je lekker op dansen,” voegt ze eraan toe.

Op haar eigen kamer kan ze zich terugtrekken als ze daar behoefte aan heeft. “Soms ben ik een beetje moe en dan luister ik daar naar muziek en kan ik even rusten. Maar het is ook fijn om de kamer op te ruimen en te stofzuigen. Elke zaterdag doe ik een schoonmaak van mijn hele kamer. Ik hou ervan als het netjes is,” vertelt Jenny.

Jenny maakt met begeleider Betty wenskaarten

“Als ik een nieuwe jurk of tas heb, dan ben ik helemaal in mijn nopjes!”

Eignwies

Jenny werkt alweer twee jaar bij Eignwies in Rolde. Dit was geen toeval, ze kende al iemand die daar werkte: Walter. Ze werkten met z’n tweeën bij Het Tuinhuis tijdens de coronatijd. Dat vond ze eigenlijk heel leuk en nu werken ze allebei hier. “Wij kunnen het gewoon heel goed vinden samen!” Bij Eignwies doet Jenny allerlei klusjes. Vaak is ze bezig dingen op te ruimen. “Maar net wat er nodig is!” Meestal vindt ze dat heel leuk, al heeft ze soms ook geen zin hoor. “Dat heeft iedereen wel eens, toch?”

Het allerleukst aan werken bij Eignwies? Daar hoeft ze niet lang over na te denken! “Op vrijdagmiddag gaat de muziek aan en gaan we heel lang dansen. Dat is zo gezellig!” zegt Jenny met een grote glimlach en twinkelende ogen. Eerder beheerden ze zelf de Spotify playlist. Maar dat werd soms een chaos. “Nu doet Betty het vaak, dat is ook leuk!”

Het komt altijd goed

Betty vertelt dat Jenny een grote schat is en altijd gezellig en behulpzaam voor anderen. “Ze kan zo mooi en hard lachen, dan kan ze haast niet meer stoppen. Maar ook als iemand verdrietig is, diegene troost ze altijd. Wat zeg jij dan altijd Jenny? ‘Maak je maar niet druk, het komt altijd goed!’”

Lekker winkelen

Jenny is eigenlijk nooit verdrietig, vertelt ze. Als ze dat wel is, is het meestal snel weer over. Ze wil van het leven vooral een feestje maken en wordt blij van mooie dingen. “Met mooi weer ben ik heel blij” zegt ze, terwijl ze met een grote glimlach toevoegt, “en als ik een nieuwe jurk of tas heb, dan ben ik helemaal in mijn nopjes!” Kleding is belangrijk voor Jenny, ze vindt het leuk om er goed uit te zien. En al die mooie spullen haalt ze overal en nergens, vooral op markten in de buurt, zoals de Roldermarkt of de Plantjesmarkt van Het Tuinhuis. Daarom heeft ze speciaal voor de foto een van haar mooiste jurken aangetrokken en sieraden omgehangen. Wat er ook gebeurt, waar ze ook is, een ding is zeker: Jenny straalt altijd positiviteit uit.

Kom je ook eens langs bij Jenny op het mooie plekje naast de molen in Rolde? Samen geniet deze creatieve dagbestedingsgroep van Stichting De Trans elke dag van het leven. Met als grote trots de sfeervolle kado- en woonwinkel Eignwies, waar ze de leukste spulletjes verkopen.

Iedereen bij Eignwies staat met open armen voor je klaar om je te ontvangen en te helpen bij het vinden van het perfecte cadeau of de mooiste woonaccessoire. Door een aankoop bij Eignwies draag je bij aan een mooiere wereld voor mensen met een beperking.

Kom langs op onze locatie aan de Grote Brink 22a in Rolde en laat je verrassen door het uitgebreide assortiment. De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur. Tot snel!

Jenny woont al heel lang bij De Trans.

Jenny is vaak heel vrolijk!

Jenny werkt bij kadowinkel Eignwies.

Jenny danst erg graag.

Volgens begeleider Betty is Jenny een grote schat.

Winkelen vindt Jenny erg leuk.