Poffertjes met jam

Dit recept is speciaal ontworpen voor mensen met slikproblemen en is daarom gemakkelijker eetbaar dan traditionele poffertjes. 

Het recept is afkomstig van logopedist Sophia Helmhout en bevat jam als topping, wat een zoete en fruitige smaak geeft aan de poffertjes. Het is een geweldige manier om te genieten van een heerlijke traktatie zonder je zorgen te maken over slikproblemen.

Zie voor meer leuke recepten en uitleg over 

slikproblemen website: www.slikkenenverslikken.nl

Ingrediënten

  • 10 poffertjes
  • 2 flinke eetlepels jam naar keuze
  • 2 eetlepels melk
  • poedersuiker

Benodigdheden

staafmixer, kom en schaaltje

Bereidingswijze

Doe de poffertjes met de jam en de melk in een hoge kom. Mix het geheel met de staafmixertot de gewenste gladheid. Voeg eventueel nog wat extra melk toe als de massa wat te dik blijft. Schep kleine bolletjes van de massa op een bord en druk ze plat met de onderkant van de lepel, zodat het de vorm heeft van een poffertje. Bestrooi met wat poedersuiker. Variatietip: vervang de jam door chocoladepasta, hazelnootpasta of caramelpasta. Of vervang de jam door 2 eetlepels roomboter en voeg een eetlepel poedersuiker toe.

IDDSI 4 – gladgemalen en zonder stukjes of brokjes
IDDSI 5 – fijngemalen en smeuïg, mag stukjes en brokjes bevatten van maximaal 4mm

Een recept voor poffertjes.

Speciaal voor mensen met slikproblemen.