Na tien jaar Klazienaveen, zijn de dagbestedingsgroepen No Nonsens en De Sniphof verhuisd. Samen zijn ze naar een nieuw pand in het centrum van Emmen gegaan. Met de overgang zijn er van vier dagbestedingsgroepen twee gemaakt. De Olde Wieke is opgegaan in De Sniphof en De Spil in No Nonsens. Volgens een van de vaste begeleiders, Claudia ter Wal, ging de verhuizing beter dan verwacht: “De reacties waren best wel positief. Ze waren niet rouwig om weg te gaan”.

No Nonsens en De Sniphof

nu in hartje Emmen

​De cliënten en hun begeleiders gaan nu alweer een half jaar naar de Wilhelminastraat. Voelt iedereen zich al thuis? “Ja, cliënten hebben het naar hun zin. De plek in het centrum en de ruimte is heel mooi. Hier lopen veel mensen langs ons pand. Soms verplaatsen we nog wat meubels. Maar ik denk dat we hier nu goed gesetteld zijn,” bevestigd Claudia.

 

Een kijkje in de keuken van No Nonsens

Mensen kunnen gewoon binnenlopen bij No Nonsens en een kijkje in hun keuken nemen. Letterlijk en figuurlijk. “Wij verzorgen hier catering. Cliënten kunnen kiezen om te gaan koken in onze grote nieuwe keuken. Er worden dan taarten, kniepertjes en soep gemaakt. Ook maken zij uitgebreide hapjesschalen. Dit hebben zij ook voor kadowinkel ‘t PANT gedaan, zij bestaan dit jaar 15 jaar. Wanneer cliënten liever iets anders doen dan kunnen ze ook creatief aan de slag,” vertelt Claudia. “We maken hier ook geometrische figuren. Van ijslollystokjes worden bijvoorbeeld paashazen en rendieren gemaakt.”

Beleving op De Sniphof

De dagbesteding op De Sniphof is meer gericht op beleving. De cliënten die hier komen zijn al wat ouder. Trijnie Dolstra is een van de vaste begeleiders die er mede voor zorgt dat er altijd wat te doen is.

 

“Naast hun eigen werkjes is er een weekprogramma. Samen boodschappen halen doen we bijvoorbeeld op maandag. En op donderdag gaan we met elkaar koken en bakken. Ook kunnen ze knutselen, haken of breien. We stimuleren cliënten mee te doen, maar dit hoeft niet. Een leuke sfeer, rust en gezelligheid is het belangrijkst.”

Nieuwsgierig geworden?

Wil je meer weten over No Nonsens en De Sniphof? Kom dan gerust eens langs! Je vindt beide dagbestedingsgroepen aan de Wilhelminastraat 78 in Emmen. Naast cadeau- en woonwinkel ’t PANT, dat ook bij De Trans hoort. Je kunt ook contact opnemen met clientbemiddeling@detrans.nl en 0592 24 74 76. 

Voor cateringwensen kun je contact opnemen met No Nonsens, nononsens@detrans.nl en 06 516 83 537. Claudia, haar collega’s en de cliënten helpen je graag!

Dagbestedingsgroepen No Nonsens en De Sniphof zijn verhuisd naar Emmen.

Ze hebben een mooie plek in het centrum gekregen.