De balans opmaken

Met de zomer in aantocht kijken we terug op ons interview in de vorige Transparant. Hoe gaat het met De Trans? Wat hebben we samengedaan? Wat gaan we nog doen?

We zien de organisatie opbloeien. Na corona is er weer volop ruimte om samen dingen te doen. We houden weer binnen- en buiten activiteiten en vieren feestjes. Vrijheid waar iedereen naar verlangde. 

We werken aan zorg die nog beter aansluit bij de behoefte van onze cliënten. We kijken naar wat iemand nodig heeft en wil. We zorgen voor een fijne plek waar iemand zich goed voelt. Het kan en moet altijd beter. 

Met de missie ‘Gewoon Léven!’ maakten we een visie op zorg. Hierin staat dat we de cliënten een ‘onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie bieden in een positief betekenisvolle context’. Wat we hiermee zeggen is dat cliënten altijd kunnen rekenen op onze ondersteuning. We begrijpen ze en zij voelen zich thuis bij ons. Zodat zij een zo gewoon mogelijk leven ervaren.  

We willen dat alle collega’s lekker in hun vel zitten. Dit lukt steeds beter. Dankzij een persoonlijke benadering zien we dat steeds minder collega’s lang ziek zijn. Ook is er nu een brochure waarin staat wat De Trans biedt aan collega’s om te blijven werken aan gezondheid en wat te doen bij ziekte. 

We blijven ook werken aan de gezondheid van onze organisatie. We namen al een paar besluiten die ervoor zorgen dat we minder geld uitgeven. Dit waren niet altijd leuke besluiten. Maar ze zijn nodig om ook in de toekomst onze prachtige cliënten te ondersteunen. We hebben al veel gedaan en moeten nog het nodige doen. We zijn op de goede weg. Iedereen is en blijft welkom bij De Trans. Cliënten, collega’s en vrijwilligers. We hebben iedereen hard nodig om deze mooie organisatie verder te laten bloeien. In de zomer en daarna. Help je mee? 

André Setz en Geert Bos
Directie De Trans

PS. Ideeën, suggesties en vragen kun je kwijt via directie@detrans.nl

André Setz en Geert Bos

Voorwoord

André en Geert zijn de directie van De Trans.

Iedereen moet gewoon kunnen leven.

Geniet van de zomer!