Deze twee pagina’s zijn gemaakt door de cliëntredacties van De Trans. Zij maken de Kwaak en de Transploft. Twee krantjes voor bewoners van De Trans.

Special Olympics in Berlijn 2023

Door Danny Hadderingh

Special Olympics is 1 keer in de 4 jaar. Er worden 5 wielrenners uitgenodigd om mee te doen. Onze Wielrennersclub Meteor in Assen heeft ons opgegeven. Van mijn club waren er 3 wielrenners uitgekozen.

De dag van vertrek

We gingen met alle sporters verzamelen op het treinstation in Amersfoort. Toen zijn we met de trein naar Munster gegaan en daar hebben we een soort spelletjesweek gedaan en museums bezocht en ik ben naar het theater geweest. Daarna gingen we met de bus naar Berlijn.

Aankomst in Berlijn

Eerst gingen we naar het hotel, ik zat op 17 hoog. Maar het hotel ging tot 38 hoog. Ik kon vanaf mijn hotelkamer mooi over de stad kijken. We gingen eerst de stad verkennen voor een paar dagen.

Start van de race

We gingen elke dag reizen met de metro naar de start. Ik ging eerst de fiets ophalen met de trainer en dan moest je je aanmelden. Dan moest je eerst even wachten met zijn allen op een stoel. Dan werd je opgesteld bij de start. De tijdklok gaf aan wanneer je kon starten. Met de tijdrit sta je achter elkaar en dan zit er 1 of 2 minuten tussen voordat je na elkaar start. En met de wegrit sta je naast elkaar bij de start.

Tijdens de race

Tijdens het fietsen moest ik mij concentreren, maar ik hoorde mensen aan de kant mij aanmoedigen. Ik heb 3 ritten gefietst, de 5 km tijdrit, de 10 km wegrit en de 25 km wegrit. Het viel mee hoe moe ik ervan was.

Fietsteam Berlijn

Op de foto hiernaast staat Danny als 3de van links met de gele helm op.

Gewonnen

Ik heb een bronzen medaille gewonnen op de 10 km wegrit, met de 5 km tijdrit ben ik 5de geworden. Met de 25 km wegrit was ik 7de geworden. Hier heb ik ook een medaille voor gewonnen en linten.

Wat ik het allermooiste vond aan de Special Olympics: ik vind het eigenlijk alles mooi aan deze 2 weken. Als het over 4 jaar in Australië is hoop ik dat ik weer mee mag doen. Het is nog niet zeker of het door gaat in Australië.

De eerste dag kreeg mijn team een fotoshoot in Hollandse stijl. Op de foto hierboven zie je mijn pins. Alle landen hadden deze pins, deze kon je verzamelen en ruilen me elkaar. Ik had 2 keykorden vol!

Danny Hadderingh deed mee aan de Special Olympics.

Danny kan heel snel fietsen.

Hij won een bronzen medaille.