Begeleider Cheyenne kun je regelmatig met een grote glimlach spotten in het restaurant van De Trans in Nooitgedacht. Daar werkt ze bij de Servicegroep. Ze helpt cliënten met allerlei taken, zoals koken, boodschappen doen, geld tellen en verkopen. Maar veel collega’s kennen haar ook vanuit een andere rol, als voorzitter van personeelsvereniging Alleman.

“Ik vind het ontzettend leuk om hier te werken”, zegt ze over haar werk bij de Servicegroep. “Ik heb een hele leuke groep cliënten en collega’s. We zijn heel erg bezig met de cliënten zelfstandig te laten doen wat ze kunnen en willen. Dat vind ik het mooiste. Je ziet ze groeien en trots zijn op wat ze bereiken.” 

Voorzitter PV

Als voorzitter van PV Alleman houdt Cheyenne zich bezig met veel verschillende dingen. “Ik zit de vergaderingen voor, bewaar het overzicht en ben een aanspreekpunt naar buiten toe. Maar ik mag ook samen met de andere bestuursleden activiteiten bedenken en organiseren. We hebben een heel gezellig team en we overleggen regelmatig. We proberen elke keer iets anders te doen, zodat er voor iedereen wat bij zit. We krijgen altijd veel positieve reacties van de collega’s die meedoen. Dat is erg leuk om te horen!”

Vastberaden collega’s

Hoe ze voorzitter werd? “Dat was eigenlijk best een grappig proces. Harm Jan en Ricardo, twee collega’s bij de PV, hadden me al een paar keer gevraagd of ik erbij wilde komen. Ze zeiden dat ze me geschikt vonden en dat ik wel leuke ideeën had. Ik twijfelde best wel een beetje, want ik wist niet zo goed wat er van me verwacht werd. Maar ze bleven aandringen dus ik dacht: ach, laat ik het eens proberen. Ik ging een keer mee naar een vergadering en ik vond het hartstikke leuk. Ze hadden toen geen voorzitter, dus ik zei: dat doe ik wel. Dat was vrijblijvend, maar ik vond het leuk om te doen. Zo ben ik er eigenlijk ingerold.”

Goed voor de samenwerking

Cheyenne vindt haar rol bij ‘Alleman’ leuk omdat ze zo op een andere manier contact heeft met haar collega’s. “Ik werk in het restaurant dus ik kom veel mensen tegen. Maar als je bij ‘Alleman’ zit, heb je toch andere aanspraak. Dan ga ik wat rondvragen, met mensen kletsen, vragen wat ze leuk vinden. Het enthousiasme dat je dan terugkrijgt, is leuk. Je leert je collega’s ook beter kennen, want onder werktijd heb je daar niet altijd ruimte voor. Je begrijpt elkaar soms beter, je waardeert elkaar meer, je komt meer naar elkaar toe. Je werkt allemaal bij De Trans, dat straalt ook door naar de werkvloer. Het is ook gewoon heel gezellig. Ik zou het iedereen aanraden om bij de personeelsvereniging te gaan. Het moet eigenlijk verplicht zijn als je hier komt werken,” sluit ze met een dikke knipoog af. 

Cheyenne werkt bij de Servicegroep in Rolde.

Ze is ook voorzitter van de personeelsvereniging.

Ze vindt het leuk collega’s te leren kennen.