Zorgmarathon

Door de hardloopgroep

Zoals velen wel weten hebben we in Emmen een hardloop groep: De Trans Beweegt. Iedere vrijdagmiddag om 13.15 uur verzamelen we op het Leeuwerikenveld. We proberen ook zoveel mogelijk cliënten, die niet zelf kunnen lopen, mee te nemen in de hardlooprolstoelen. Hoe mooi is het dan, om ook af en toe, aan een wedstrijdje mee te doen? Zo hebben we al enkele malen deel genomen aan de Zorgmarathon.

Deze was dit jaar op het recreatieterrein van Bussloo. Helaas door blessures en vakanties waren we niet helemaal compleet. Gelukkig hadden we uiteindelijk toch nog een mooi team, met deelnemers uit Emmen en Rolde. Iedereen heeft zich 100% ingezet om van deze dag, een geslaagde dag te maken. Een aantal deelnemers moesten zelfs 2 keer lopen. Ook erg mooi te zien dat op deze manier de cliënten uit Rolde en Emmen elkaar leren kennen op een sportieve manier.

Maar wat houdt deze Zorgmarathon nou in? Je loopt met 10 deelnemers, in estafettevorm, een afstand van 42,2 kilometer. Deze afstand is verdeeld in 10 rondjes. Een rondje is 4,2 kilometer. lang. Dus iedere deelnemer van het team, loopt een rondje hard. Heeft iedereen zijn rondje gelopen dan heb je samen in totaal 42,2 kilometer. gelopen en dit is de afstand van de marathon.

De lopers die nog niet aan de beurt waren met het lopen of die al hadden gelopen, moedigden ondertussen de andere lopers en loopsters flink aan en genoten van het samen beleven. Ook de meegereisde supporters lieten goed van zich horen en hielpen de atleten om goed te kunnen presteren. Na een zeer geslaagde dag, met een lekker etentje als afsluiting, keerden we moe maar zeer voldaan weer richting Rolde en Emmen.

De Trans Beweegt is een hardloopgroep.

Zij deden mee aan de Zorgmarathon.

Jij kunt ook meedoen.