Maaike en Marrit
aan het Diamond Painten

Tweelingzussen Marrit en Maaike zijn het liefste samen

G

Ze dragen allebei een bril. Ze zijn gek op Diamond Painting. En ze kijken iedere avond samen Goede Tijden, Slechte Tijden. Tweelingzussen Marrit en Maaike lijken als twee druppels water op elkaar. Ze zijn niet alleen zussen, maar ook beste vriendinnen. En buren, want Marrit en Maaike wonen allebei bij De Trans in Veendam.

Tweelingzussen Marrit en Maaike kunnen niet wachten tot het acht uur ’s avonds is. In de woonkamer van locatie Egypteneinde staat de televisie al afgestemd op RTL4. Beide dames missen geen aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden. Het is één van de vele dingen die ze samen doen. Samen GTST kijken, samen op vakantie, samen muziek luisteren of op YouTube filmpjes van De Bellinga’s kijken. Of ze wel eens ruzie hebben? Beide meiden schudden hun hoofd. “Nee, nooit.”

Bijzondere buren

Marrit en Maaike zijn zussen, beste vriendinnen én buren. Dat laatste waren ze trouwens niet altijd. “Ik woonde hier als eerste”, vertelt Maaike. “Marrit woonde toen nog in De Groeve, maar dat huis ging dicht. En toen kwam ze hier bij mij wonen op Egypteneinde.” Een besluit waar de meiden nog geen dag spijt van hebben gehad. “Het is supergezellig om hier te wonen”, glundert Marrit. “We zien elkaar iedere dag en doen samen leuke dingen.”

Een nieuwe poes

Echt samenwonen doen beide meiden trouwens niet. Ze hebben ieder hun eigen kamer. Net als de dames zelf, lijken ook hun kamers veel op elkaar. Zo slapen ze onder hetzelfde roze dekbed, hangen er aan de muren zelfgemaakte diamond painting-schilderijen en staan er foto’s van hun ouders op de kasten. Het is zoeken naar verschillen. “Die zijn er niet zo veel”, lacht Maaike. “Wij vinden beiden poezen heel erg leuk. Vroeger hadden we hier vier poezen op Egypteneinde, maar die zijn helaas onder de auto gekomen. Als ik een nieuw huisdier mag, dan wordt het weer een poes.” Marrit knikt. “Ik ook.”

Zussen, beste vriendinnen en buren

De tweeling is trots op hun kunstwerken

Kleine verschillen

Niet in álles zijn Marrit en Maaike trouwens helemaal gelijk. Zo is hun kledingsmaak bijvoorbeeld anders. “Ik ga het liefste alleen shoppen”, vertelt Marrit. “Ik ook”, vult Maaike aan. En ook hun muzieksmaak is niet helemaal hetzelfde. “Ik houd van de muziek van Jannes”, vertelt Marrit. “Ik zou nog wel eens naar een concert van hem willen.” Ook Maaike is gek op Nederlandstalige muziek, maar liedjes van Jannes vind je niet op haar MP3-speler. “Echt niet”, grijnst ze.

Lekker eten

Alsof samen in één huis wonen nog niet genoeg is, gaan beide zussen ook regelmatig met elkaar op vakantie. “In de meivakantie en in de herfstvakantie gaan we samen op pad”, vertelt Marrit. Hun favoriete vakantiebestemming is het huisje van vakantiemaatjes Peter en Trudy. Daar kunnen de dames even helemaal hun eigen gang gaan. “We hebben samen gekookt”, lacht Marrit. Wat ze hebben gegeten? “Macaroni, lasagne, stamppot andijvie, pannenkoeken en twee keer chinees”, somt Maaike op. “We hebben alles gegeten wat we lekker vinden.”

Op vakantie

In de zomervakantie pakken de meiden hun koffer in voor hun eigen reisavontuur. Dan gaan ze dus alleen op vakantie. Alhoewel… “Marrit is de vorige keer op vakantie geweest met een groep en deed allerlei gezellige uitjes. Dat wil ik eigenlijk ook wel”, biecht Maaike op. Marrit is meteen enthousiast. “Dat was met Dolfijn. Jij kunt ook wel mee. Dan gaan we toch samen?!”

Veel gezelliger

Je hebt inmiddels wel door dat Marrit en Maaike geen moment zonder elkaar kunnen. “Oh, jawel hoor”, vindt Marrit. “We gaan beide naar ons eigen werk. Dus dan zien we elkaar de hele dag niet. We kunnen wel zonder elkaar, maar samen is het leven gewoon veel gezelliger!”

Nóg een tweeling!

Wie denkt dat Marrit en Maaike de enige tweeling­zussen zijn die bij De Trans wonen, heeft het mis. Bij Egypteneinde wonen namelijk nog twee meiden die sprekend op elkaar lijken: Yvette en Yvonne. Ook deze dames vertelden hun verhaal al eens in de Transparant.

Dit zijn Maaike en Marrit. 

Zij wonen bij De Trans.

Maaike en Marrit zijn een tweeling.

Maaike en Marrit doen veel samen.

Ze doen aan Diamond Painting en kijken Youtube filmpjes.

Ze hebben allebei een eigen kamer.

Ze vinden beiden poezen heel leuk.

Shoppen doen Maaike en Marrit alleen.

Marrit luistert graag naar muziek van Jannes.

Op vakantie koken ze graag samen.

Ze maken dan bijvoorbeeld macaroni of lasagne.