Energie

Het is hét woord van dit najaar: energie. Hoe we het kunnen besparen. Hoeveel het wel niet kost. Hoe we ons warm blijven houden. Ineens lijkt energie het gesprek over het coronavirus definitief te verdrijven. Er zijn dus altijd weer ‘grotere’ onderwerpen, die bestaande zorgen naar de achtergrond doen verdwijnen.

Bij De Trans blijven we alert. Op de energiekosten. Op het coronavirus. Want onze cliënten (en medewerkers) willen we veilig en warm bij ons laten wonen en werken. Tegelijk letten we op de hygiëne en de energierekening. We krijgen energie van wat we iedere dag bij De Trans doen. Het directieteam spant zich hier ook voor in. Door sturing te geven en hier open en duidelijk over te zijn. Zodat onze cliënten het goed bij ons hebben, medewerkers zich gehoord voelen en dat duidelijk is welke reis we moeten afleggen om de organisatie weer gezond te maken. Meer hierover lees je verderop in het interview met André en Geert.

Met elkaar is het nog steeds nodig de schouders eronder te zetten. Uiteindelijk levert dit heel veel energie op. Want met goede sturing krijgen onze cliënten de persoonlijke aandacht die zij verdienen. Kunnen collega’s vaker een dagje vrij nemen. Stimuleren we elkaar te praten over de kwaliteit van zorg. En hebben we geen kopzorgen meer over geld.

Wat veel hartverwarmende energie gaf: alle mooie en bijzondere mensen die we hebben mogen spreken voor deze Transparant. In de rubriek Deelnemers centraal staat dit keer de tweeling Maaike en Marrit uit Veendam. Zij houden allebei van Diamond Painting. Tom Hospes is een fervent hardloper en vertelt over zijn werk op de Grote Brink, in Rolde. Het naaiatelier Benjamini in Emmen praat vol trots over wat ze doen.

Energie geeft warmte. Laten we het met elkaar vasthouden. De decembermaand is het uitgelezen moment om dit te doen.

De redactie wenst je fijne feestdagen.
Jenny Rodenhuis, eindredacteur Transparant

Voorwoord

Veel mensen praten over energie.

Ook bij De Trans is energie belangrijk.