Prikbord

De Trans Feestdag

Op maandag 12 september vond de eerste succesvolle De Trans Feestdag plaats tijdens de Roldermarkt. Deze keer moest het een fitte editie worden. Nou, dat hebben we gezien… In de feesttent gingen cliënten en medewerkers met de voetjes van de vloer. Ze liepen de polonaise met Daoud van sportschool Daoud Rahimi Gym en werd er luidkeels meegezongen met zangduo Lucas en Gea. Wij bedanken de Oranje Vereniging Volksvermaken Rolde, die dit feestje voor De Trans mogelijk heeft gemaakt.

De Trans Feestdag
De Trans Feestdag

Nieuwe voorzitter cliëntenraad

Nieuwe voorzitter cliëntenraadPeter Rijpma is de kersverse voorzitter van onze cliëntenraad. Hij nam afgelopen voorjaar het stokje over van Henk Oortman. Hij heeft één doel: samen de kwaliteit van zorg binnen De Trans vergroten. De taak van de cliëntenraad is om op te komen voor de gemeenschappelijke belangen van de cliënten bij De Trans.

De droom van bewoner Frans ging eindelijk in vervulling! Meerijden met de chauffeur van Zorgboodschap. Hij vond het prachtig. 

Wierd Lesman woont 50 jaar bij De Trans

Wierd Lesman woont
50 jaar bij De Trans

Op 1 november was het groot feest want bewoner Wierd Lesman woont maar liefst 50 jaar bij ons. Dat werd natuurlijk gevierd. Hij kreeg een heuse oorkonde en er was heerlijk gebak.

Week van de voeding

Week van de voeding

Eten en drinken doen we iedere dag. In de week van 26 t/m 29 september organiseerde de voedingscommissie van De Trans een geslaagde eerste ‘Week van de voeding’. 

Met workshops over voeding en een wedstrijd voor de mooist gedekte tafel. 

Gouden prokkel onderscheiding

Gouden prokkel onderscheiding

Kinderdagcentrum de Vuurtoren, basisschool Kristalla en het Drenthe College kregen uit handen van minister Carola Schouten de Gouden Prokkel Award. Zij hadden vorig jaar het beste initiatief waarbij mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar hebben ontmoet.

Winnaar van de jaarlijkse Tuinhuis pompoenkweekwedstrijd

Woensdag 5 oktober werd de winnaar bekend gemaakt van de jaarlijkse pompoenkweekwedstrijd. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op Het Tuinhuis, hoorden Jan Willem & Lieke dat zij de grootste pompoen hadden gekweekt. Deze woog maar liefst 41 kg! Koningspark 5C werd tweede met een pompoen van 34 kg en Koningspark 5, huiskamer B, werd derde met 28 kg.

Winnaar van de jaarlijkse Tuinhuis pompoenkweekwedstrijd
Oliebollenfeest